Sents que el món on vivim és ràpid i volàtil, o et falta tenir espais i moments per a tu mateixa? Pateixes d’estrés o ansietat?

Conèixer ment, emocions i cos. 
Eines per millorar la salut, gestionar millor l’estrés i les emocions. Tot comença amb el coneixe-t.

Aprendre a parar, baixar el ritme i ser present per millorar les teves relacions amb tu i altres persones són les claus del que espaikāya et pot transmetre.

Dues pràctiques que es complementen

Cada persona treballa, aprèn i entén de manera diferent.

El Ioga és una filosofia d’autoconeixement a través de tècniques de meditació, respiració, moviment i l’estudi de la filosofia. El Mindfulness és una pràctica relativament nova que es basa en l’ensenyament de la psicologia budista i comparteix el coneixement essencial de la psicologia humana amb la ciencia actual.

A vegades necessitem perspectives diferentes per arribar a entendre. Per tant, aplico i ensenyo ambdues pràctiques. El Ioga és practica amb Mindfulness. El Mindfulness et prepara pel camí del Ioga.

ioga

Unitat, harmonia, unió

La paraula ioga prové del sànscrit i normalment es tradueix amb “unitat, harmonia, unió”.

La pràctica del ioga aporta una harmonització de cos, ment i ànima. Condueix a la consciència de la unitat individual i la connexió amb tot el cosmos. El Ioga és una filosofia i un camí d’autoconeixement. Ens ajuda a descobrir qui som, més enllà de les etiquetes exteriors que ens defineixen i conèixer-nos millor.
Ens presenta un camí cap a l’autorealització; descobrir el nostre potencial i anar deixant al camí tot el que hem construït al voltant d’això que ens impedeix expressar- nos en aquest potencial. El Ioga segons Patanjali “és la cessació de les fluctuacions de la ment”.
El Ioga no és només la pràctica, sinó la pràctica ens porta a l’estat del ioga.
A l’EspaiKaya oferim diferents estils basats en Hatha Yoga.

Els fonaments del meu treball son el respecte per les necessitats de cada persona. Comparteixo les pràctiques tradicionals des d’una mirada moderna i amable. Amb espai per al desenvolupament individual de cada alumne/a.


Les classes es poden impartir a Català, Castellà, Anglès o Alemany.

ESTILS DE IOGA

Hatha Ioga

La majoria dels estils de ioga practicats a
Occident avui en dia són una forma de Hatha Ioga. Segons els textos originals, el Hatha ioga té tres propòsits:
La purificació del cos, l’equilibri dels camps físics, mental i energètic, i el despertar d’una consciència més pura.
La pràctica regular de ioga porta a una millor connexió amb un mateix i el seu entorn. Mitjançant la realització de postures (Asanas), meditació i tècniques de respiració (Pranayama) un entra en connexió amb el seu interior.
Amb el temps i la pràctica constant permet entrar en un camí profund d’autoconeixement, millorant el teu estat físic i mental.
Les meves classes es basen en l’ensenyament de T. Krishnamacharya, Swami Sivananda,
el mestre modern Sri Dharma Mittra i tots aquells amb qui he pogut aprendre.

Yin Ioga

És un estil de Ioga suau però intens, amorós i

meditatiu amb efecte poderós en l’àmbit físic, emocional i mental.

En comparació amb altres tipus de Ioga mantenim les postures estàtiques durant 2-5 minuts per incidir directament sobre teixits connectius, relaxant la musculatura amb ajuda de la respiració i la gravetat. Estimulem els teixits més profunds del cos no-muscular, que són més rígids i requereixen més temps a la postura. D’aquesta manera portem elasticitat als nostres teixits, mentre que energèticament l’estimulació de meridians aporta salut als òrgans interns i el cos mental aprofita de la qualitat meditativa de la pràctica, que ens porta equilibri emocional i mental.

El Yin Ioga es basa en la Medicina Tradicional Xina, treballant amb el cos energètic, el cos físic i el cos emocional a través dels meridians i elements naturals relacionats amb les estacions de l’any.

Mindful Ioga

El Mindful Ioga és una fusió única desenvolupada de manera personal, que reuneix Ioga i Mindfulness (Atenció plena).

Les sessions es caracteritzen per seqüències senzilles en moviment, introduint en cada sessió un principi de Mindfulness com la paciència o la ment de principiant.

Actuem amb tècniques de respiració, amb moviment, amb la poesia i amb la meditació, tots aquests elements provinents de diferents tradicions com el Zen, el Ioga i el Mindfulness. D’aquesta manera explorem que és el viure plenament cada moment a través de la nostra experiència física.

Amb la pràctica de Mindful Ioga aprendrem tècniques senzilles de relaxació, concentració i reducció d’estrès que podrem aplicar a la nostra vida diària i professional.

mindfulness

Cor present

El símbol superior, el refugi, és “ara” o “present” i a sota hi ha el caràcter de “cor”.

La traducció literal seria “portar el cor al present”. Quan el nostre cor es refugia en el present som a casa.

Mindfulness o atenció plena és la capacitat humana bàsica d’estar completament present, conscient d’on estem i què estem fent, i no ser reactiu o aclaparat pel que passa al nostre voltant.

Per què això és important? Estar atent ens ajuda a posar un descans al pilot automàtic de la ment, a conèixer els patrons dels nostres pensaments i hàbits, i aprendre a actuar en comptes de reaccionar. Posar una pausa entre les nostres emocions i les accions ajuda a agafar el control de la nostra vida quotidiana.

 

 

L’atenció plena és una qualitat que tot ésser humà ja posseeix, només cal aprendre com accedir-hi.

Mindfulness es pot cultivar a través de tècniques mil·lenàries com la meditació i exercicis informals curts aplicades a la vida diària, en menjar, conduir, o qualsevol acció quotidiana.

En general, practicar l’atenció plena conduirà a una qualitat més gran en la vida personal i professional en reduir l’estrès, els patrons de pensament perjudicials i

millorar l’acceptació i el benestar.

MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction

És una intervenció psicoeducativa impartida en grup (no terapèutica),

de 8 setmanes i amb un mínim de 28 h presencials repartides en 8-10 sessions setmanals de 2,5 h. Inclou també una sessió de 6-8 h de pràctica intensiva en silenci a casa.

Els resultats del programa demostren que els participants aprenen a connectar amb recursos interns que els permeten manejar de manera més eficaç situacions que anteriorment els causaven malestar o incomoditat, podent desplegar estratègies més eficaces i positives.

L’impacte del curs MBSR es pot resumir en quatre grans temes:

__ Efecte a la salut i el benestar, tant físic com psicològic.

__ Efecte a nivell atencional i neuro-cognitiu

__ Efecte a nivell emocional i afectiu

__ Efecte a nivell d’empatia, capacitat de connexió i creació de vincles.

Figura del Buda

La gent sacrifica el present pel futur. Però la vida només està disponible en el present. Per això hem de caminar de tal manera que cada pas ens pot portar a l’aquí i l’ara.

Thich Nhat Hanh

EMPRESES

Aquí i ara.

Perque és interesant practicar Ioga a l’empresa?

És una forma d’exercici per augmentar la flexibilitat, la força, l’equilibri, la concentració i la capacitat respiratòria alhora que redueix l’estrès i l’ansietat. El ioga i el Mindfulness també ajuden a augmentar la resiliencia i comunicació interpersonal.

Hi ha proves concloents que diuen que oferir fins i tot una sessió de ioga a la setmana genera canvis notables, ajudant a gestionar millor l’estrès, millorar el pensament creatiu i les habilitats de comunicació, conrear el lideratge i el treball en equip.

Senzillesa i eficàcia. L’oferta d’espaikaya inclou programes de capacitació fets a mesura amb exercicis i tècniques que són accessibles per a tothom. Ens adaptem a les vostres necessitats i buscarem la millor estratègia per a vosaltres, sigui un programa de Ioga o de Mindfulness.

Que oferim per a la teva empresa?

Mindful Workshop

Aprendre sobre Mindfulness i estrès perquè puguem descobrir les fonts de benestar al àmbit de treball.
Introduïm aprenenatge teòric i tècniques de relaxació i respiració, segons les vostres necessitats, en format puntual o en tallers.

Mindful Butlletí

Preparem un butlletí setmanal per correu amb exercicis de Ioga i Mindfulness per explorar-lo al vostre ritme.

Parlem Castellà, Català, Anglès i Alemany.

Mindful Ioga Sessions

Una sessió de Ioga a la vostra empresa. Combinant exercicis de Ioga i Mindfulness perquè et sentis més equilibrat mentalment i físicament. Normalment són sessions de Ioga de 50 min o 110 min i podem proporcionar el material necessari.

Dues pràctiques que es complementen

Cada persona treballa, aprèn i entén de manera diferent.

El Ioga és una filosofia d’autoconeixement a través de tècniques de meditació, respiració, moviment i l’estudi de la filosofia. El Mindfulness és una pràctica relativament nova que es basa en l’ensenyament de la psicologia budista i comparteix el coneixement essencial de la psicologia humana amb la ciencia actual.

A vegades necessitem perspectives diferentes per arribar a entendre. Per tant, aplico i ensenyo ambdues pràctiques. El Ioga es practica amb Mindfulness. El Mindfulness et prepara pel camí del Ioga.

ioga

Unitat, harmonia, unió

La paraula ioga prové del sànscrit i normalment es tradueix amb “unitat, harmonia, unió”.

La pràctica del ioga aporta una harmonització de cos, ment i ànima. Condueix a la consciència de la unitat individual i la connexió amb tot el cosmos. El Ioga és una filosofia i un camí d’autoconeixement. Ens ajuda a descobrir qui som, més enllà de les etiquetes exteriors que ens defineixen i conèixer-nos millor.
Ens presenta un camí cap a l’autorealització; descobrir el nostre potencial i anar deixant al camí tot el que hem construït al voltant d’això que ens impedeix expressar- nos en aquest potencial. El Ioga segons Patanjali “és la cessació de les fluctuacions de la ment”..
El Ioga no és només la pràctica, sinó la pràctica ens porta a l’estat del ioga.
A l’EspaiKaya oferim diferents estils basats en Hatha Yoga.

Els fonaments del meu treball son el respecte per les necessitats de cada persona. Comparteixo les pràctiques tradicionals des d’una mirada moderna i amable. Amb espai per al desenvolupament individual de cada alumne/a.


Les classes es poden impartir a Català, Castellà, Anglès o Alemany.

ESTILS DE IOGA

Hatha Ioga

La majoria dels estils de ioga practicats a Occident avui en dia són una forma de Hatha Ioga. Segons els textos originals, el Hatha ioga té tres propòsits:
La purificació del cos, l’equilibri dels camps físics, mental i energètic, i el despertar d’una consciència més pura.
La pràctica regular de ioga porta a una millor connexió amb un mateix i el seu entorn. Mitjançant la realització de postures (Asanas), meditació i tècniques de respiració (Pranayama) un entra en connexió amb el seu interior.
Amb el temps i la pràctica constant permet entrar en un camí profund d’autoconeixement, millorant el teu estat físic i mental.
Les meves classes es basen en l’ensenyament de T. Krishnamacharya, Swami Sivananda,
el mestre modern Sri Dharma Mittra i tots aquells amb qui he pogut aprendre.

Yin Ioga

És un estil de Ioga suau però intens, amorós i meditatiu amb efecte poderós en l’àmbit físic, emocional i mental.

En comparació amb altres tipus de Ioga mantenim les postures estàtiques durant 2-5 minuts per incidir directament sobre teixits connectius, relaxant la musculatura amb ajuda de la respiració i la gravetat. Estimulem els teixits més profunds del cos no-muscular, que són més rígids i requereixen més temps a la postura. D’aquesta manera portem elasticitat als nostres teixits, mentre que energèticament l’estimulació de meridians aporta salut als òrgans interns i el cos mental aprofita de la qualitat meditativa de la pràctica, que ens porta equilibri emocional i mental.

El Yin Ioga es basa en la Medicina Tradicional Xina, treballant amb el cos energètic, el cos físic i el cos emocional a través dels meridians i elements naturals relacionats amb les estacions de l’any.

Mindful Ioga

El Mindful Ioga és una fusió única desenvolupada de manera personal, que reuneix Ioga i Mindfulness (Atenció plena).

Les sessions es caracteritzen per seqüències senzilles en moviment, introduint en cada sessió un principi de Mindfulness com la paciència o la ment de principiant.

Actuem amb tècniques de respiració, amb moviment, amb la poesia i amb la meditació, tots aquests elements provinents de diferents tradicions com el Zen, el Ioga i el Mindfulness. D’aquesta manera explorem que és el viure plenament cada moment a través de la nostra experiència física.

Amb la pràctica de Mindful Ioga aprendrem tècniques senzilles de relaxació, concentració i reducció d’estrès que podrem aplicar a la nostra vida diària i professional.

mindfulness

Portar el cor al present.

Quan el cor es refugia en el present som a casa.

Mindfulness o atenció plena és la capacitat humana bàsica d’estar completament present, conscient d’on estem i què estem fent, i no ser reactiu o aclaparat pel que passa al nostre voltant.

Per què això és important? Estar atent ens ajuda a posar un descans al pilot automàtic de la ment, a conèixer els patrons dels nostres pensaments i hàbits, i aprendre a actuar en comptes de reaccionar. Posar una pausa entre les nostres emocions i les accions ajuda a agafar el control de la nostra vida quotidiana.

L’atenció plena és una qualitat que tot ésser humà ja posseeix, només cal aprendre com accedir-hi.

Mindfulness es pot cultivar a través de tècniques mil·lenàries com la meditació i exercicis informals curts aplicades a la vida diària, en menjar, conduir, o qualsevol acció quotidiana.

En general, practicar l’atenció plena conduirà a una qualitat més gran en la vida personal i professional en reduir l’estrès, els patrons de pensament perjudicials i millorar l’acceptació i el benestar.

MBSR

Mindfulness Based Stress Reduction

És una intervenció psicoeducativa impartida en grup (no terapèutica),

de 8 setmanes i amb un mínim de 28 h presencials repartides en 8-10 sessions setmanals de 2,5 h. Inclou també una sessió de 6-8 h de pràctica intensiva en silenci a casa.

Els resultats del programa demostren que els participants aprenen a connectar amb recursos interns que els permeten manejar de manera més eficaç situacions que anteriorment els causaven malestar o incomoditat, podent desplegar estratègies més eficaces i positives.

L’impacte del curs MBSR es pot resumir en quatre grans temes:

__ Efecte a la salut i el benestar, tant físic com psicològic.

__ Efecte a nivell atencional i neuro-cognitiu

__ Efecte a nivell emocional i afectiu

__ Efecte a nivell d’empatia, capacitat de connexió i creació de vincles.

Figura del Buda

La gent sacrifica el present pel futur. Però la vida només està disponible en el present. Per això hem de caminar de tal manera que cada pas ens pot portar a l’aquí i l’ara.

Thich Nhat Hanh

EMPRESES

Aquí i ara.

Perque és interesant practicar Ioga a l’empresa?

És una forma d’exercici per augmentar la flexibilitat, la força, l’equilibri, la concentració i la capacitat respiratòria alhora que redueix l’estrès i l’ansietat. El ioga i el Mindfulness també ajuden a augmentar la resiliencia i comunicació interpersonal.

Hi ha proves concloents que diuen que oferir fins i tot una sessió de ioga a la setmana genera canvis notables, ajudant a gestionar millor l’estrès, millorar el pensament creatiu i les habilitats de comunicació, conrear el lideratge i el treball en equip.

Senzillesa i eficàcia. L’oferta d’espaikaya inclou programes de capacitació fets a mesura amb exercicis i tècniques que són accessibles per a tothom. Ens adaptem a les vostres necessitats i buscarem la millor estratègia per a vosaltres, sigui un programa de Ioga o de Mindfulness.

Que oferim per a la teva empresa?

Mindful Workshop

Aprendre sobre Mindfulness i estrès perquè puguem descobrir les fonts de benestar al àmbit de treball.
Introduïm aprenenatge teòric i tècniques de relaxació i respiració, segons les vostres necessitats, en format puntual o en tallers.

Mindful Butlletí

Preparem un butlletí setmanal per correu amb exercicis de Ioga i Mindfulness per explorar-lo al vostre ritme.

Parlem Castellà, Català, Anglès i Alemany.

Mindful Ioga Sessions

Una sessió de Ioga a la vostra empresa. Combinant exercicis de Ioga i Mindfulness perquè et sentis més equilibrat mentalment i físicament. Normalment són sessions de Ioga de 50 min o 110 min i podem proporcionar el material necessari.